Hungrig - vad SKÖNT!

Jag börjar verkligen tycka att det är skönt att vara hungrig.
Det är fan MYCKET skönare än att vara mätt och känna sig som en äcklig tjockis!

Nu har jag precis varit ute med vovven...Han är så gullig...Han är som en liten brunbjörn. Och hans ögon är helt oemotståndliga! Han är verkligen min BEBIS!

Apollo, min söta Schäfer nalle björn....<3

Kommentarer
Postat av: ' j ea nn y

godmorgon godmorgon, allt bra med dig ?

2008-11-02 @ 08:41:48
URL: http://jeannydelacruz.blogg.se/
Postat av: ' j ea nn y

sv: det är bra här med ^^

ovanligt morgonpigg hehe.

2008-11-02 @ 08:44:32
URL: http://jeannydelacruz.blogg.se/
Postat av: ' j ea nn y

sv: hehe okej ^^

2008-11-02 @ 08:50:30
URL: http://jeannydelacruz.blogg.se/
Postat av: Anonym

• Ägna tid åt dig själv. Det behöver inte innebära timmar av reflektion (även om viss självreflektion behövs), du kan lära dig mycket om dig själv genom att göra saker. Träffa människor, ägna dig åt en hobby eller delta i frivilligarbete. Du kommer att lära dig mycket och stärka din självkänsla på samma gång. Bli delaktig i ditt eget liv!



• Ta tag i saker. Fly inte undan när du känner dig osäker eller tvivlar på dig själv. Ta ett djupt andetag och gör det som skrämmer dig, även om du måste börja smått. Om du, till exempel, drömmer om att stå på scen, men tvivlar på att du skulle klara av det så börja genom att testa en liten roll. På så sätt kan du bygga upp ditt självförtroende steg för steg.



• Våga ta risker. Vissa saker i livet kräver mod, tveka inte att ta steget. Du kommer att vara glad över att du vågade, även om resultatet inte blir så bra som du hoppades. Då kan du i alla fall säga att du försökte.



• Stå upp för dig själv. Dålig självkänsla handlar ofta om brist på självsäkerhet. När vi inte uttrycker vad vi vill och behöver, så försämras självkänslan. Träna på att vara självsäker så får du också bättre självkänsla.



• Sätt upp mål. Bestäm dig för vart du vill nå och utarbeta en rimlig, men utmanande, plan för att nå dit. Spika deadlines och belöningar som gör att du håller kursen. (Ett mål behöver inte vara något stort som att bli läkare, det kan vara något mindre som att lära känna en ny person.)



• Lär dig av – men släpp – misstagen. Alla, hur perfekta de än verkar vara, misslyckas då och då. Det är så vi lär oss, precis som barn lär sig att gå. Om vi aldrig snubblar lär vi oss inte att resa oss och hålla balansen. Var snäll mot dig själv.



• Lita till din egen förmåga och förvänta dig inte att andra ska få dig att må bra. Dålig självkänsla kan bottna i beroende av andra, men ingen annan kan fylla tomrummet inom dig förutom du själv. Goda relationer är viktiga för att vi ska vara lyckliga, men allra viktigast är relationen till oss själva.



• Jämför dig inte med andra. Du kanske avundas någon annan, men de kan lika gärna tänka samma sak om dig. Någon kanske är bättre än du i tennis, men du är bättre på något annat. Döm dig själv utifrån din egen måttstock, för du är unik.



• Umgås med människor som bekräftar den du är. Har du relationer till människor som kritiserar dig och förminskar dig? Ta en titt på vilka människor du omger dig med och hur de påverkar din självkänsla.



• Öva ärlighet, undvik vita lögner. Ofta undanhåller eller bättrar vi på sanningen (gentemot andra eller oss själva) för att visa hänsyn eller göra saker lättare att hantera. Men ofta hinner sanningen ikapp. Var den du är och var stolt, visa inte upp en falsk fasad.



• Träna på att bekräfta dig själv. Skriv ned fem eller tio saker du verkligen tycker om hos dig själv. Nästa gång en negativ tanke om dig själv dyker upp så ersätter du den med en av de positiva du skrivit ned.



• Hitta saker du tycker om att göra. Det kvittar om det är sömnad, teckning, simning eller karate – hobbies är bra för självkänslan. Även om vi inte är några proffs så stärker det vår självbild att göra saker vi tycker är roliga och utmanande.



• Använd visualiseringstekniker. Om du är nervös eller tvivlande inför en situation (be om löneförhöjning, springa maraton) så kan du öva genom att visualisera den in i minsta detalj. Föreställ dig hur du klarar uppgiften galant, det minskar din rädsla och bygger självförtroende.



• Förbättra din förmåga att hantera stress. Det är inte lätt att tro på sin egen förmåga när man är sönderstressad. Utarbeta strategier för att varva ner och ge dem plats i ditt liv, till exempel läsa en bok, tala med vänner eller ta ett varmt bad.



• Undvik perfektionism. Det finns ett samband mellan perfektionism och dålig självkänsla. Ju mer du strävar efter att bli perfekt, desto mer frustrerad kommer du att bli när du inser att det är omöjligt. Bli medveten om dina perfektionistiska drag och håll dem i schack.



• Lista dina framgångar. Skriv ned allt som fått dig att känna dig nöjd med dig själv, utan att analysera. (Din relation till barn, din talang för schack, de goda kakorna du bakar, novellen du skrev och så vidare.) Ta fram listan när självkänslan behöver en skjuts.



• Lev i nuet. Ju mer tid du lägger på att älta det som varit och oroa dig över framtiden, desto mer av nuet slösar du bort. Livet är NU, så omfamna det!



• Gör saker för andra. Det är lätt att fastna i sin egen värld och glömma att andra behöver hjälp. Ge av dig själv så uppskattar du dig själv mer.



• Ta hand om din kropp. Ät nyttigt, sov, motionera och gör dig av med dåliga vanor. Behandla din kropp så som den förtjänar att bli behandlad.

2008-11-02 @ 09:04:33
Postat av: Anonym

• Förneka inte negativa tankar. Låt dina negativa tankar sjunka in, men nöj dig inte med det - använd dem för att ta fram relevant information. Hur känner du? Varför känner du så? Är din reaktion rimlig i förhållande till situationen? Hur kan du ändra ditt perspektiv? Om du exempelvis känner frustration över jobbet, så ge dig själv utrymme att ventilera inombords. När de negativa tankarna fått utlopp kan du sedan ta dig en närmare titt på vad det hela verkligen handlar om. Om du känner dig ouppskattad, vad kan du då göra för att må bättre? Kan du prata med din chef, ta saker mindre personligt eller hitta andra sätt att nå uppskattning? Gör en konkret plan för att hantera situationen.



• Lyssna till dina nedvärderande tankar om dig själv och argumentera sedan emot dem. Om du till exempel är övertygad om att du aldrig skulle klara av att driva ditt eget företag, stanna upp och fråga dig själv VARFÖR INTE? Vad gör att just du skulle misslyckas? Hur kan du komma över dessa svagheter som du upplever att du har? Om du saknar självförtroende, peppa dig själv. Påminn dig själv om alla gånger du faktiskt har lyckats med saker – välj att inte lyssna på den inre kritikern.



• Gör något du gillar direkt efter en motgång. Även om det känns tungt när något inte gått som man hoppats så hjälper det att försöka ändra sin sinnesstämning till en mera positiv. Genom att göra något kul så kan du ändra ditt humör till det bättre och då t se det negativa som hänt ur ett annat perspektiv. Man är mer öppen för att hitta lösningar när man är på gott humör.



• Se motgångar som tillfälliga. När du märker att de negativa tankarna börjar ta över så påminn dig själv om att saker blir bättre. Om du har problem på jobbet eller med din partner, se på dem som temporära. Oavsett situation så finns det alltid något, om än litet, som du kan göra för att förbättra situationen. Genom att tänka så kommer du att känna dig starkare och hitta sätt att hantera motgångar.



• Undvik självuppfyllande profetior. Om du är övertygad om att du kommer att misslyckas så är chansen stor att du gör just det. Om du förväntar dig det värsta från andra så är det troligt att du får just den behandlingen. Tankens kraft är stor, om du fokuserar på det onda så skapar du inga bra förutsättningar för det goda att ta plats i ditt liv. Om du till exempel går på en fest med inställningen att det kommer att bli en tråkig kväll, så kommer du troligtvis inte att vara särskilt vänlig eller öppen för intryck. Med andra ord, du skapar din egen tråkiga kväll.



• Vägra vara ett offer. Känslan av att vara offer leder till inlärd hjälplöshet. Om du skyller dina problem på andra personer eller yttre omständigheter så undviker du att ta ansvar för ditt eget liv. Även om en hel del sker bortom ens egen kontroll så är mycket i livet upp till en själv. Livet kanske ger dig stryk emellanåt, men det är du som väljer hur du ska reagera på det.



• Öva positivt tänkande. Pessimister ser problem som permanenta, allomfattande och personliga, Optimister, däremot, ser problem som temporära, specifika och hanterbara. Ett exempel: Din vän är arg på dig för en kommentar som du har fällt. I stället för att tänka "Vänskapen är över för alltid" (permanent), säg till dig själv att genom att prata med din vän och reda ut situationen så kommer hon/han att med tiden förlåta dig (temporärt). Ersätt tanken "Jag strular alltid till vänskapsrelationer" (allomfattande) med "Jag skulle inte ha sagt så, men jag är ändå en bra vän" (specifikt). Sist men inte minst, undvik att fastna i tankar som "Jag är en hemsk person" (personligt), tänk i stället "Jag har sårat min vän och borde ta tag i det" (hanterbart).

2008-11-02 @ 09:10:59
Postat av: blomman

de här punkterna ovanför tycker jag var helt fantastiska, jag tar mig friheten att kopiera dem och lägga in dem i min dator.



tyvärr tror jag inte alls att de funkar för just den här bloggaren. en punkt att lägga till på listan vore därför:



- Inse att var och en har sitt eget öde att forma. Starta inga frälsande korståg för att lyfta upp någon ur ett destruktivt deppmörker. Lämna istället platsen och gläd dig åt att du väljer bort negativa personer eftersom de är energivampyrer och svarta hål. Umgås med och hjälp enbart personer som ger dig positiv energi. Tänk dig att du fick ett cancerbesked och ett dödsdatum - gissa om du då skulle vara enormt restriktiv med din tid och energi.

2008-11-03 @ 15:39:12
URL: http://blommaland.blogspot.com
Postat av: Anonym

hunger är en sån mycket bättre känsla än mätthet!

2009-01-25 @ 00:25:28
URL: http://alltingsnurrar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0