Fullkornsbröd

Ingredienser:
3 dl vatten, 37 grader
½ paket jäst
2 ½ dl dinkel mjöl - fullkorn
1½ dl dinkel flingor
½ dl russin
½ dl solrosfrön
1 msk olivolja
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa russin, olivolja och ca. 1 dl av vattnet till en ganska jämn smet.
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt resterande vatten, blanda tills jästen löst upp sig.
Häll sedan i den mixade smeten, och tillsätt dinkelflingor och solrosfrön, rör runt.
Rör ner dinkelmjölet i smeten, lite i taget.
Smörj en ugnsfast form med lite olivolja och häll ner smeten försiktigt.
Formen kan vara ganska liten, ca 15-20 X 5 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 minuter.
Kontrollera med en sticka om brödet är klart.
Håller ca. en vecka, går bra att frysa in.
Kommentarer
Postat av: Emma
Det var jäkligt GOTT!
Pesto som pålägg rekomenderas!
Postat av: JOSS
svar: tack så mycket :) vad spännande, ska kika lite :)
Postat av: Marie
Hej!
tack för kommentaren :)
Kul med en blogg med lite goda recept, det här brödet ska jag helt klart testa!!
Ha en toppenlördag!
Kram :)
Postat av: Lisen
Kul med en blogg med så mycket goda nyttiga recept, ska definitivt kolla in här oftare för inspiration - älskar smoothies och goda nyttiga bröd!
Trackback