Fullkornsbröd



Ingredienser:

3 dl vatten, 37 grader
½ paket jäst
2 ½ dl dinkel mjöl - fullkorn
1½ dl dinkel flingor
½ dl russin
½ dl solrosfrön
1 msk olivolja

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa russin, olivolja och ca. 1 dl av vattnet till en ganska jämn smet.
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt resterande vatten, blanda tills jästen löst upp sig.
Häll sedan i den mixade smeten, och tillsätt dinkelflingor och solrosfrön, rör runt.
Rör ner dinkelmjölet i smeten, lite i taget.
Smörj en ugnsfast form med lite olivolja och häll ner smeten försiktigt.
Formen kan vara ganska liten, ca 15-20 X 5 cm.

Grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 minuter.
Kontrollera med en sticka om brödet är klart.

Håller ca. en vecka, går bra att frysa in.

Kommentarer
Postat av: Emma

Det var jäkligt GOTT!



Pesto som pålägg rekomenderas!

2008-09-27 @ 18:52:39
URL: http://emmashalsa.blogg.se/
Postat av: JOSS

svar: tack så mycket :) vad spännande, ska kika lite :)

2008-09-27 @ 18:54:41
URL: http://jossifin.blogg.se/
Postat av: Marie

Hej!

tack för kommentaren :)

Kul med en blogg med lite goda recept, det här brödet ska jag helt klart testa!!

Ha en toppenlördag!

Kram :)

2008-09-27 @ 18:57:57
URL: http://www.marie1984.devote.se
Postat av: Lisen

Kul med en blogg med så mycket goda nyttiga recept, ska definitivt kolla in här oftare för inspiration - älskar smoothies och goda nyttiga bröd!

2008-09-30 @ 10:18:37
URL: http://lisen.chic.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0