Müslikaka
Ingredienser:
3 dl dinkel flingor
1 ½ dl quionoaflingor
1 dl krossade linfrön
½ dl sesamfrön
1 dl Gojibär
1 dl russin (helst sultana - kung markatta)
1 dl solrosfrön
2 dl valfria naturella nötter
1 tsk himalaya salt
1½ dl akacia honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 165 grader.
Klä en fyrkantig form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper.
Häll dinkel och quionoa flingor i en bunke, tillsammans med linfröna och sesamfröna.
Mixa gojibär, russin, solrosfrön och nötter ganska fint. Häll detta i bunken med det andra.
Värm upp honungen med saltet, tills det blir rinnigt. Häll honungen i bunken och rör om ordentligt.
Pressa ut blandningen hårt i formen, sätt in i nedre delan av ugnen.
Grädda ca 25 minuter. Låt svalna ordentligt, och skär sedan ut bitar med en vass kniv. Slå in müslikakorna i smörgåspapper eller aluminiumfolie. Klara att ta med i handväskan!
3 dl dinkel flingor
1 ½ dl quionoaflingor
1 dl krossade linfrön
½ dl sesamfrön
1 dl Gojibär
1 dl russin (helst sultana - kung markatta)
1 dl solrosfrön
2 dl valfria naturella nötter
1 tsk himalaya salt
1½ dl akacia honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 165 grader.
Klä en fyrkantig form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper.
Häll dinkel och quionoa flingor i en bunke, tillsammans med linfröna och sesamfröna.
Mixa gojibär, russin, solrosfrön och nötter ganska fint. Häll detta i bunken med det andra.
Värm upp honungen med saltet, tills det blir rinnigt. Häll honungen i bunken och rör om ordentligt.
Pressa ut blandningen hårt i formen, sätt in i nedre delan av ugnen.
Grädda ca 25 minuter. Låt svalna ordentligt, och skär sedan ut bitar med en vass kniv. Slå in müslikakorna i smörgåspapper eller aluminiumfolie. Klara att ta med i handväskan!
Kommentarer
Postat av: Emma
De är sååå himla goda!
Trackback