Müslikaka

Ingredienser:

3 dl dinkel flingor
1 ½ dl quionoaflingor
1 dl krossade linfrön
½ dl sesamfrön

1 dl Gojibär
1 dl  russin (helst sultana - kung markatta)
1 dl solrosfrön
2 dl valfria naturella nötter

1 tsk himalaya salt
1½ dl akacia honung

Gör så här:

Sätt ugnen på 165 grader.

Klä en fyrkantig form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper.

Häll dinkel och quionoa flingor i en bunke, tillsammans med linfröna och sesamfröna.

Mixa gojibär, russin, solrosfrön och nötter ganska fint. Häll detta i bunken med det andra.

Värm upp honungen med saltet, tills det blir rinnigt. Häll honungen i bunken och rör om ordentligt.

Pressa ut blandningen hårt i formen, sätt in i nedre delan av ugnen.

Grädda ca 25 minuter. Låt svalna ordentligt, och skär sedan ut bitar med en vass kniv. Slå in müslikakorna i smörgåspapper eller aluminiumfolie. Klara att ta med i handväskan!

Kommentarer
Postat av: Emma

De är sååå himla goda!

2008-09-27 @ 15:54:05
URL: http://emmashalsa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0