Vardagshälsa 1

Några små tips, för en skönare mer hälsosam dag!

Drick mindre kaffe, Grönt och Rött te innehåller ingen falsk energi, men en massa andra bra ämnen som antioxidanter. Grönt te ökar ämnesomsättningen en liten aning.

SLUTA RÖKA! - Det har jag gjort i alla fall. Man blir grå, får celluliter, blir lat och luktar äckligt av rökning!

KANEL - kanel är bra för ämnesomsättningen, samt håller blodsockret i styr. Slösa på kanelen!

FIBRER - Sätter igång magen, tarmarna samt minskar hungern eftersom du är mätt längre.

MELLANMÅL - Ha alltid med dig ett mellanmål iform av frukt eller hemmagjord müslikaka. Då slipper blodsockret bli för lågt, och du slipper vråläta senare.

Mot sötsuget:

RABARBER! Rabarber är beskt, vilket minskar sötsuget, eftersom kroppen är inställd på att inte vilja äta det som är beskt, eller surt.

Tvätta och skär av ändorna på rabarbern. Skala den försiktigt och skär sedan i små skivor. Stoppa i en plastburk, eller plastpåse, så kan du ha med dig rabarbern i väskan. Ät av de små bitarna när sötsuget träder in.
Fungerar även utmärkt framför TVn på kvällen!

Att inte vilja ära beskt eller surt härstammar ifrån urtiden, då vi sökte efter mat. Hjärnan sa till oss att inte äta det som är surt och beskt, men det som är sött - för att vi inte skulle få i oss några giftiga bär eller frukter. När vi äter av något sött, säger hjärnan till oss att vi vill ha mer. Samma gäller när man äter något salt, som också bidrar till att man blir sötsugen.
Minska på saltet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0